Miksi saan hälytysilmoituksen ”Epätavallinen vesitapahtuma havaittu” (Unusual water activity detected)?

Phyn Plus -laite lähettää jatkuvasti tietoja vedenkäytöstäsi pilveen. Pilvessä olevia vedenkäyttötietoja analysoidaan koneoppimisalgoritmeilla, jotta epätavallisten vesitapahtumien merkit voidaan havaita. ”Epätavallinen” vesitapahtuma määräytyy kahden tekijän – vedenkäytön kestoaika ja vesimäärä – yhdistelmän perusteella alla olevassa kaaviossa esitetyllä tavalla (kaaviossa yksikkönä GPM, gallonaa minuutissa).

Epätavallinen vesitapahtuma voi olla normaalia vedenkäyttöä, tai se voi olla merkkinä vuodosta. Sinulta kysytään vesitapahtumaan liittyviä tietoja, joiden avulla voidaan määrittää, onko tapahtuma normaalia käyttöä vai onko kyseessä mahdollisesti vuoto. Tietojen avulla sovellus oppii tuntemaan normaalin vedenkäytön. Kun sovellus on oppinut vesikalusteen vedenkäytön ominaispiirteet, et saa enää kyseiseen kalusteen vedenkäyttöön liittyviä hälytyksiä.

Huomaa: Älä huolestu, jos saat useita samaa vesikalustetta koskevia hälytyksiä. Yhden vesikalusteen vedenkäytön oppiminen vaatii sovellukselta yleensä noin 3–5 hälytystä, jotka tunnistat kyseistä kalustetta koskevaksi ja joihin vastaat.

Jos koneoppimisalgoritmit havaitsevat epätavallista toimintaa, tapahtuu seuraavaa:

• Sovelluksen pikailmoitus tulee näkyviin iOS- tai Android-laitteesi näytölle.
  • Jos olet ilmoittanut haluavasi vastaanottaa tekstiviesti-ilmoituksia, sinulle lähetetään ilmoitus myös tekstiviestinä.
  • Hälytys näkyy Phyn-sovelluksen Vesitapahtuma (Water Activity) -näytön oikeassa yläkulmassa.
  • Vuodon tyypin luokituksena on joko Alhainen (Low), Keskimääräinen (Medium) tai Korkea (High).
  • Sinulta kysytään vesitapahtumaan liittyviä tietoja, joiden avulla voidaan määrittää, onko tapahtumassa kyse vuodosta vai normaalista veden kulutuksesta.
  • Jos vastaat, että vesitapahtuma on normaali, sinua pyydetään kertomaan, mistä käyttö tällä kertaa aiheutuu, eli esim. kylpyamme, kastelujärjestelmä jne.
  • Jos et tunnista käytön aiheuttajaa annetuista vaihtoehdoista tai vastaat ”ei nyt” (not now), vesitapahtuman käyttötiedoksi merkitään ”Tuntematon lähde” (Unknown Source).
  • Pilvialusta laukaisee toisen samansisältöisen viestin, jos et kuittaa ensimmäistä viestiä sovelluksessa.