Jag ser inte mitt nätverksnamn (SSID) när Phyn-appen uppmanar mig ”Välj det Wi-Fi-nätverk som du vill att Phyn ansluter till.”

Om din Phyn-enhet inte ser ditt nätverks SSID i listan över tillgängliga Wi-Fi-nätverk kan detta tyda på att ett av följande villkor föreligger:

• Wi-Fi-nätverket är avstängt eller offline
  • Wi-Fi-routern är online, men behöver rebootas
  • Nätverksadministratören har avaktiverat SSID-utsändning i routerns inställningar
  • Nätverksadministratören har avaktiverat sändning på 2.4GHz-bandet i routerns inställningar
  • Nätverksadministratören har begränsat åtkomsten till endast sådana enheter som är ”tillåtna” i nätverket. Detta kallas för MAC-adressfiltrering
  • Phyn Plus är antingen avstängd eller placerad på för långt avstånd från wi-fi-routern.

Åtgärda problem med avaktiverad SSID-utsändning:

• Kontrollera att Wi-Fi-hemmanätet är påslaget och att andra enheter kan koppla upp sig till trådlösnätverket
  • Fråga den person som har ställt in nätverket om SSID-utsändning har avaktiverats. Om SSID-utsändning har avaktiverats kan Phyn Plus inte koppla upp sig mot nätverket.
  • Om utsändning av SSID är avaktiverad, aktivera SSID-utsändning
  • Fullständig konfigurering av enheten

Åtgärda problem med avaktiverad sändning på 2.4GHz-bandet:

• Kontrollera att Wi-Fi-hemmanätet är påslaget och att andra enheter kan koppla upp sig till trådlösnätverket
  • Fråga den person som har ställt in nätverket om sändning på 2.4GHz-bandet har avaktiverats. Om sändning på 2.4GHz-bandet har avaktiverats kan Phyn Plus inte koppla upp sig mot nätverket. Phyn Plus utnyttjar 2.4GHz-bandet. Om en användare försöker att ansluta en router som endast sänder på 5GHz-bandet, tas hemmanätet upp i listan över tillgängliga nätverk, men den visas nedtonat.
  • Om sändning via 2.4Ghz-bandet är avaktiverat i routerinställningarna ska utsändning av 2.4 GHz nätverket aktiveras
  • Fullständig konfigurering av enheten

Åtgärda problem med MAC-adressfiltrering:

• Kontrollera att Wi-Fi-hemmanätet är påslaget
  • Fråga den person som har ställt in nätverket om MAC-adressfiltrering har aktiverats.
  • Om MAC-adressfiltrering är aktiv, måste nätverksadministratören lägga till MAC-adressen till Phyn Plus till listan över tillåtna MAC-adresser in routerns konfiguration. MAC-adressen finns tryckt på en etikett på Phyn Plus husägarmanualen.
  • När MAC-adressen har lagts till ”Tillåten”-listan, avsluta enhetens konfigurering

Åtgärda problem med för stort avstånd mellan Phyn Plus och router:

• Kontrollera att Wi-Fi-hemmanätet är påslaget
  • På den plats där Phyn Plus är installerad, slå på en valfri smartmobil eller surfplatta med Android eller iOS.
  • Gå till Inställningar > Wi-Fi
  • Om hemmanätets SSID inte visas, gå närmare den plats där wi-fi-routern finns.
  • Om nätverkets SSID endast visas om kunden flyttar mobilen närmare nätverkets lokalisation, tyder detta på att Wi-Fi-signalen är för svag i närheten av Phyn-enheten.
  • Om nätverkets SSID visas i närheten av Phyn-enheten, men döljs som tillgängligt nätverk, tyder detta på att styrkan på Wi-Fi-signalen är för svag i närheten av Phyn-enheten.
  • Om nätverkets SSID visas i närheten av Phyn-enheten, men Wi-Fi-symbolen intill SSID har en eller flera nedtonade Wi-Fi-täckningsstreck, tyder detta på att styrkan på Wi-Fi-signalen är för svag i närheten av Phyn-enheten.
  • Kunden måste antingen köpa en extern Wi-Fi-antenn till Phyn-enheten eller en Wi-Fi-repeater till Wi-Fi-nätverket för att lösa problem med svag Wi-Fi-signal.

En Wi-Fi-repeater förstärker hemmanätverkets signal och gör det på så vis möjligt för Phyn Plus att koppla upp sig och upprätthålla förbindelsen.

Notera: Phyn Plus bör placeras tillräckligt nära wi-fi-routern för att säkerställa att Phyn Plus förblir uppkopplad via Wi-Fi utan förbindelseavbrott.

I större hem eller i hem där Phyn Plus är installerad i källaren är det nödvändigt att köpa en eller flera Wi-Fi-repeatrar och kedjekoppla en pålitlig Wi-Fi-signal från routern ända till platsen där Phyn Plus finns. Wi-Fi-repeatrar finns från många hårdvarutillverkare, bland annat Belkin.

En Wi-Fi-repeater innehåller två wi-fi-routrar, ungefär som Wi-Fi-router som du redan har i ditt hem eller på ditt kontor. En sådan Wi-Fi-router fångar upp signalen från ditt befintliga Wi-Fi-hemmanätverk. Den överkopplar sedan signalen till den andra trådlösroutern som överför den förstärkta signalen.

What can we help you with?

Phyn Is Closed for Independence Day

Phyn will re-open Tuesday, 05 July at 8:00 AM PST

These include:

For Urgent Issues, You Can Email: help@phyn.com